catimage

voordelen

Applicatie

De binnentankvaart sector staat momenteel onder zware druk. Vrachttarieven zijn gemiddeld genomen laag door overcapaciteit van binnenvaart tankers. Daarnaast zijn brandstofprijzen hoog wat variabele kosten omhoog stuwt. Het gevolg is flinterdunne marges. Vele binnenvaart ondernemingen presteren door deze marktomstandigheden minder goed. Echter, niet iedere onderneming draait slecht! Er zijn ondernemingen die in deze omgeving de juiste focus leggen waardoor zij voldoende renderen. Door goed geïnformeerd te zijn, kunnen zij omzet maximaliseren, kosten minimaliseren en inzet van capaciteit optimaliseren.

De Freight Control applicatie is bedoeld om financiële prestaties van binnentankvaart ondernemingen te verbeteren door precies deze aspecten te ondersteunen.

  • Markttransparantie: via de app worden ondernemers goed geïnformeerd over de meest recente Rijn en ARA vrachttarieven en brandstofkosten. Hierdoor wordt de onderhandelingspositie van de ondernemer verstevigd bij het aannemen van reizen en bij het bunkeren van brandstof.
  • Marge berekening: Op basis van een kostenprofiel en basisgegevens is eenvoudig te berekenen hoeveel een reis zal opleveren. Essentiele informatie alvorens een reis wordt aangenomen! Tijdens de reis wordt de informatie verder aangevuld zodat de berekening steeds nauwkeuriger wordt. Zo is er een speciale pagina waar laad en lostijden kunnen worden geregistreerd om losgeld te berekenen. Achteraf is dan automatisch een betrouwbare nacalculatie te maken waarin gerelateerde opbrengsten, kosten en winstmarge precies worden uitgerekend. Van deze informatie kan men leren en stap voor stap de bedrijfsvoering verbeteren.
  • Financiële prestaties: Op basis van de informatie in de individuele margeberekeningen is snel en eenvoudig inzicht te verkrijgen in de financiële prestaties over de afgelopen periode. Overzichten van inkomsten, uitgaven en cumulatieve kasstroom zijn binnen een paar handelingen te genereren.

Freight Control draagt bij aan een hogere omzet en lagere kosten door markttransparantie, inzicht in te verwachten winstmarges en een betere kostenbeheersing. Daarnaast is via Rijn en ARA vrachttarieven te zien voor welke trajecten de beste vrachten worden geboden. Hierdoor wordt de onderhandelingspositie verstevigd doordat de ondernemer beter geïnformeerd is.